Skip to content

Wie niet voor zichzelf zorgt, kan ook niet voor anderen zorgen…

Wie niet voor zichzelf zorgt, kan ook niet voor anderen zorgen…

Een goede blog gaat natuurlijk over de toestand in de wereld. De schrijver onderwerpt de gecumuleerde effecten van een oorlog, inflatie, tekorten op de arbeidsmarkt en de bonte stoet aan existentiële crises op klimaat-, stikstof-, woningmarkt-, luchtvaart- en andere gebieden aan een quasiwetenschappelijk beschouwing en tracht deze te voorzien van een voorspellende duiding van de gevolgen voor zijn eigen onderneming of die van zijn cliënten. Toch? Dan is dit geen goede blog, want het wordt tijd dat we het eindelijk eens even onszelf hebben. Heeft dat niet je belangstelling, scroll dan onmiddellijk door naar een van de andere pagina’s van onze mooie website. Ben je toch wel benieuwd, besteed dan enkele minuten langer aan deze atypische blog.

We bestaan bijna 13 jaar. Daarom vieren we dit weekend ons 10-jarig bestaan. Al ruim voor de pandemie bleken we een vooruitziende blik te hebben, zoals dat goede adviseurs betaamt. We gaan met z’n zestienen naar Wallonië en bivakkeren een weekend lang in een luxe blokhut op een Arden. Dat is niet ver en kan met de auto. Want stel je nu eens voor dat we destijds hadden gekozen voor een stedentripje, dan waren we waarschijnlijk niet verder gekomen dan onze nationale luchthaven. En dat na een voorbereiding van bijna 3 jaar. Ouderwets op schoolreis, met z’n allen in een slaapzaal, oudhollandse spelletjes doen en veel ongein trappen, dat doen serieuze adviseurs op leeftijd als ze worden losgelaten. Kom daar maar eens om als je met zo veel eigenheimers een stedentripje onderneemt. Tussen de volksstammen die elk weekend steden als Parijs, Barcelona, Londen en Lissabon overspoelen, zouden we elkaar al binnen het uur uit het oog zijn verloren. Die kans gunnen we elkaar nu niet.

Maar we hebben nog meer nieuws over onszelf. Onze huisbaas meende het pand waarin wij al sinds onze oprichting wonen, te moeten verkopen. En dan het liefst zonder onze aanwezigheid. Misschien is het wel een Leitmotiv van Tieners, want ook deze keer beschouwden wij het als een uitdaging om van de nood een deugd te maken. En niet zonder succes, want op 1 september trekken we in ons nieuwe kantoor en verhuizen we van Oosterbeek naar Arnhem. Wederom betrekken we een pand waar we met plezier kunnen werken en gasten ontvangen. Strak in de lak, met nieuwe meubels, frisse kleuren en met de sfeer die nu eenmaal kleeft aan een statig pand van meer dan 100 jaar oud. We zagen er tegenop, maar nu zijn we er ontzettend blij mee. We kunnen weer tenminste 13 jaar fluitend vooruit.

Een blog met een vette knipoog, dat moge duidelijk zijn. Maar ook met een diepere laag. Want laten we eerlijk zijn: hoe kun je als adviseur, interimmanager, onderzoeker van betekenis zijn voor organisaties als je het in eigen huis niet voor elkaar hebt. Maar wees niet bezorgd: aan onszelf werken gaat gewoon tussen de bedrijven door, letterlijk en figuurlijk.

Mede namens mijn mede-Tieners wens ik je een goede zomer, in de hoop dat je deze wens doorgeeft aan alle collega’s die deze blog niet hebben gelezen. Ook hen komt deze wens meer dan toe. We hebben het nodig, allemaal.

Gesprekspartner voor ondernemers en bestuurders
06 204 93 545

Delen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email