Skip to content

Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur

Inhoudelijke ontwikkeling én ondernemerschap zijn de pijlers onder de beleidsplannen van veel cultuurinstellingen. Kwaliteit, diversiteit en toegankelijkheid staan daarbij voorop.

Het is niettemin voor veel cultuurinstellingen een forse opdracht om dit ondernemerschap daadwerkelijk handen en voeten te geven. Het denken en werken vanuit een ondernemende basishouding door iedere werknemer is van cruciaal belang om als organisatie ondernemend te kunnen zijn. Dat vraagt visie en krachtig leiderschap: ‘Doen we de goede dingen?’ Het vraagt effectief management: ‘Doen we de dingen goed?’ Het vraagt  samenwerkende individuen en sterke teams en het vraagt een goed geoliede, flexibele organisatie met een helder zicht op de werkprocessen. Zelfkennis, durf en daadkracht: ondernemerschap in elke vezel van de organisatie.

Ervaring
De adviseurs van Tien organisatieadvies hebben onder meer musea, orkesten en centra voor de kunsten ondersteund bij de ontwikkeling van hun visie en missie, bij strategie- en leiderschapsontwikkeling, in samenwerkingsvraagstukken en bij hun ontwikkeling als (cultureel) ondernemende organisatie. De combinatie van onze gedegen kennis van zowel overheidsorganisaties als ondernemingen is daarbij voor onze opdrachtgevers een vertrouwenwekkende steun in de rug. De meesten van ons hebben ook zelf management- en directiefuncties vervuld, waardoor we heel goed begrijpen – van binnen uit – waar het in organisaties om draait.

Contactpersoon
Ine de Leeuw (e-mail: ideleeuw@tienorganisatieadvies.nl of bel: 06 145 01 015).

Bibliotheek voor de gemeenten Renkum en Rheden. Uitwerken van een gemeentelijke bezuinigingstaakstelling in concrete bezuinigingsmaatregelen.
Bibliotheek Veluwezoom – Bezuinigingsmaatregelen
Successful group of business people at work in office
Als tijdelijk algemeen bestuurder een organisatie leiden naar een fusie met een branchegenoot
Tijdelijk algemeen bestuurder
Samen met huurders en gebruikers komen tot een bestuurlijk haalbaar plan voor renovatie, nieuwbouw en verduurzaming van het ontmoetings- en activiteitencentrum van Ermelo.
Adviseur verduurzaming Huis van Bestuur en Cultuur de Dialoog – Gemeente Ermelo